Du blir ikke syk av å gå uten lue..

Visste du at vitamin-D er betydelig innvirkning på Immunforsvaret ditt ?

Vinteren står for tur og da også forkjølelses sesongen. De aller fleste av oss blir syke i denne perioden, og vi søker desperat etter å finne lindrende produkter, medisiner og annet som kan hjelpe oss gjennom sykdomsforløpet eller i beste fall riste den vekk. Men hva om man hadde blitt flinkere til å forebygge ved å ruste opp immunforsvaret og gå inn i sesongen forberedt?

Immunforsvaret er komplekst og påvirkes av ulike faktorer og det kan være lurt å være bevisst på hvilke enkle grep man kan ta for å unngå lange sykedager i sengen, fravær på jobb, opphold  av trening og at man går glipp av selskapeligheter med familie og venner man har gledet seg til lenge.

Blir du ofte syk? Kan det være at du ville dratt nytte av Vitamin-D tilskudd!

Først og fremst; Et sunt og variert kosthold, vann og en aktiv livsstil er alltid en god ide , også for immunforsvaret. Prøv å begrens stressnivået, i tillegg til en god natt søvn. God hygiene spiller også en stor rolle. Alle disse tingene har en generelt positiv innvirkning på kroppens helse og dermed også immunforsvar.

I følge studier og forskning over mange år har Vitamin D vist seg å ha betydelig positiv påvirkning på immunsystemet. Vitamin D skal både ha effekt proaktivt, men også i bekjempelsen av sykdommen.

Vitamin D dannes i huden når vi er ute i solen, noe vi nordmenn sjeldnere er under høst og vintersesongen. Vitamin-D tas også opp i tarmen via vitamin-D holdig mat eller næringstilskudd.

Mange nordmenn har for lavt D- vitamin i blodet. Spesielt på høst og vinter halvåret da vi er mindre ute i solen. D-vitamin verdiene i blodet bør ligge på 120-150 nmol/l , dette kan man lett måle ved en blodprøve.

Alle Claricells produkter inneholder en daglig anbefalt dose av Vitamin-D. 
Finn det produktet som passer deg og din livsstil best her! 

Om ikke luen holder deg frisk, så holder deg deg i alle fall varm =)

Vi ønsker deg en fin høst

hilsen

Claricell Pharma

Kilder

https://nhi.no/kosthold/forebyggende-kost-og-sykdom/vitamin-d-tar-vare-pa-immunforsvaret/