Hvordan kan jeg sikre meg at et kosttilskudd er dopingfritt?

Mange idrettsutøvere har blitt utestengt fra konkurranse etter uvettig bruk av medikamenter og inntak av kosttilskudd man ikke har sjekket godt nok.

Mange idrettsmiljø har en «føre-var-holding» og råder sine utøvere til å unngå all bruk av kosttilskudd. Men det finnes måter å sjekke at kosttilskuddet er dopingfritt og uten ulovlige stoffer.

Går du inn på nettsidene til Informed-Sport, kan du finne ut om ingredienser og produkter er dopingfrie. Her kan du sjekke om akkurat det kosttilskuddet du har tenkt å kjøpe, er testet og sertifisert som dopingfritt. Her finner du både Claricell Active kosttilskudd for deg som trener og er aktiv, samt Claricell Essential kosttilskudd for et sterkere immunforsvar.

Du søker opp kosttilskuddet på Informed-Sport og ser om du finner det såkalte batchnummeret på kosttilskuddet du lurer på. Batchnummeret (Batch Id) identifiserer kosttilskuddet og i hvilken ladning eller hvilken produksjonsbolk det tilhører. Dette er viktig fordi et kosttilskudd kan variere i innhold fra produksjonsdato til produksjonsdato. Dermed sikrer du deg at akkurat kosttilskuddet du står med i hånden er trygt og sertifisert og dopingfritt.

Har ikke produktet et batchnummer, bør du uansett styre unna kosttilskuddet.

Les mer om hvordan du kan sjekke et kosttilskudd her.