– Jeg skal være bestefaren som er med og ringer på og stikker av

André Giæver er like systematisk når han spiser som når han programmerer. Det er det en grunn til.

Jeg har geeka ut på helse, og kan virke litt ekstrem på struktur for mange. I hverdagen min benytter jeg en systematisk måte å tenke på som jeg har hente hentet fra IT-verdenen, har mange daglige rutiner, og vet stort sett hva jeg skal gjøre til enhver tid.

Klokka ringer halv sju på morran. Med syv timer søvn innabords er det kaffe for å våkne, og så litt meditasjon og journaling.

Jeg jobber med utvikling og administrasjon av nettsider og nettbutikker. Førti prosent av arbeidsoppgavene er intenst konsentrasjonsarbeid. Da skrur jeg ofte av telefonen, har på musikk og jobber meg inn i sonen.

Jeg spiser ikke før klokka to på dagen. Null frokost, null lunsj. Det er fordi jeg driver med periodisk faste for å fremme sunnhet og livslengde. 

Intensivt hjemmekontor medfører en god del stillesitting, så jeg kompenserer med trening hver dag før jeg spiser. Det kan være å løpe en mil eller, nå som det begynner å bli kaldere ute, å løfte vekter på treningsstudio.

Så fortsetter jeg å jobbe fram til familiære sysler overtar på ettermiddagen. Etter halv ti på kvelden prøver jeg å ikke spise, for å roe systemet og klargjøre kroppen for en god natts søvn.

 

Claricell bidrar til et sterkt immunforsvar. Les mer her

 

– Bevisst på hva som stresser meg

For fem-seks år siden røykte jeg, trente mindre og spiste mer usunn mat. Da hadde jeg dårligere søvn og var mer syk. Jeg var bare reaktiv, det var et stort problem.

Det er jo gjerne sånn at folk  jobber veldig på våren og inn mot sommerferien. Så er man kjempeglad for at det er ferie, men blir dausjuk etter to dager. Når man slipper opp sitter man igjen med redusert immunforsvar etter alt stresset.

Så nå prøver jeg å være veldig bevisst på hva som faktisk stresser meg for å få en mer balansert hverdag, både psykisk og fysisk.

Noen synes det blir for mye rutiner, men jeg tror det er en medvirkende faktor til at jeg ikke har vært syk på snart tre år.

Å holde meg frisk handler ikke bare om å ikke bli syk, men om å kjenne seg frisk. Jeg driter litt i hvor lenge jeg lever, men den tiden jeg lever skal jeg kunne løpe opp på hvilket som helst fjell når jeg vil. Jeg vil ikke ha begrensninger i min egen kropp.

 

Claricell bidrar til et sterkt immunforsvar. Prøv det du og! Kjøp her

 

For Andrè Giæver er et sterkt immunforsvar nøkkelen til å leve det livet han vil ha. Claricell hjelper han med å styrke immunforsvaret

– Kreften ga helsekjøret mening

Høsten for to år siden fikk jeg påvist testikkelkreft.

Jeg oppdaget det fordi jeg bokstavelig talt synes det var litt trangt i buksa. Og heldigvis, det var en sentvoksende art, men du får litt sånn… Det blir en liten eksistensiell krise du må tråkle gjennom.

Men ære være legevesenet. Fra jeg ringte fredag og til jeg var ferdig operert gikk det akkurat en uke. Operasjonsdagen var eneste dagen med sykefravær.

Det har gitt helsekjøret mitt mer mening enn bare «jeg skal gå Birken» eller noe sånt halvveis viktig. Det har fått en solid knagg å henge på.

 

Jeg har en datter på ni. Å kunne være der for henne, sunn og frisk gjennom livet, å være med på alt hun gjør og hva hennes barn gjør, det er ekstremt viktig. At jeg ikke er den trøtte gammer’n som sitter og dupper av i en lenestol.

Jeg skal være bestefaren som er med og ringer på og stikker av.

 

Claricell bidrar til et sterkt immunforsvar. Prøv det du og! Kjøp her

 

Tre tips til å holde seg i form:

  1. Avklar hva som stresser deg i hverdagen og tenk over hva du kan gjøre for å forebygge det.
  2. Litt bevegelse er bedre enn ingen bevegelse.
  3. For guds skyld, få nok søvn – da faller andre ting på plass, som sultfølelsen folk har for mye eller for lite av.