Fakta om betaglukaner og Wellmune

Mange kosttilskudd der ute skal bidra med næring når kostholdet ikke strekker til. Noen kosttilskudd har bedre dokumenterte ingredienser enn andre, blant dem Claricell med blant annet det patenterte betaglukanet Wellmune.

Kosttilskudd for immunforsvaret

Kosttilskudd skal aldri erstatte mat. Men i perioder av livet, eller når du er usikker på om du faktisk får i deg nok av viktige vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer, kan kosttilskudd være et godt supplement til maten og drikken i hverdagen.

Ønsker du å supplere ditt daglige kosthold med kosttilskudd, er det mye å velge mellom. Så hvorfor skal du velge Claricell kosttilskudd blant alle produktene der ute?

Vil du ha et kosttilskudd for hele familien, som er trygt og veldokumentert, er Claricell verdt å prøve.

Kosttilskuddene Claricell Active, Claricell Junior, Claricell Essentials og Claricell PerformX inneholder alle et spesielt patentert betaglukan: Wellmune. Mange kliniske studier har dokumentert at denne ingrediensen i kosttilskudd har vist seg å bidra til immunsystemet både hos barn og voksne.

Forskning på betaglukanet Wellmune

Betaglukanet Wellmune er resultatet av flere års forskning, og det er brukt over 350 millioner dollar, tilsvarende over 3 milliarder norske kroner, på mange ulike studier. Alt for å utvikle, forske og dokumentere effektene av dette patenterte betaglukanet.

Det er kjørt mange kliniske tester på Wellmune gjennom flere år, og studiene er publisert i flere av verdens mest anerkjente medisinske publikasjoner.

Noen de kliniske testene har vist at Wellmune bidrar til immunsystemets normale funksjon hos ellers friske mennesker.

Wellmune bidrar også med å opprettholde en god fysisk helse og har vist seg å beskytte mot skadelige effekter som skyldes stress.

Her kan du se flere artikler som er publisert om Wellmune.

Hvorfor spise betaglukaner?

Men så lurer du kanskje på hva et betaglukan egentlig er og hvordan det virker i kroppen.

Betaglukaner finnes i mange ulike former. Du finner dem naturlig i for eksempel soppen shiitake, i kornslagene havre, bygg, rug og hvete samt i gjær.

Wellmune er utviklet fra celleveggen i gjær og er av typen beta 1,3/1,6 glukan som har dokumentert positiv virkning på det medfødte førstelinjeforsvaret i immunsystemet.

Betaglukanene i Wellmune tas opp i tynntarmen i et område som kalles Peyers plakk. Her finnes makrofager som er en del av immunsystemet. Makrofagene «spiser» inntrengere som registreres som fremmede, slik som bakterier, virus og sopp. I og med at beta 1,3/1,6 finnes i mange bakterier og sopper, blir også Wellmune registert som fiende. Makrofagene spiser og fordøyer Wellmune og bryter betaglukanene ned til mindre deler som binder seg til immuncellene som kalles neutrofiler.

Dette fører til at immunforsvaret mobiliserer og skal gi kroppen bedret motstand mot infeksjoner.

LES MER: Slik virker immunforsvaret ditt

Trygt kosttilskudd med vitamin D

Claricell sine produkter med Wellmune, kan tas daglig. Claricell kosttilskudd er halal, kosher, glutenfrie, sukkerfrie og GMO. Claricell Active og Claricell Essentials er også testet for doping og er sertifisert som et trygt kosttilskudd av Informed-Sport.

I kombinasjon med blant annet vitamin D, bidrar Claricell Active, Claricell Essential og Claricell Junior til immunsystemets normale funksjon. Vitamin D er også nødvendig for utvikling av ben og tenner hos barn som vokser,og bidrar til en normal muskelfunksjon, et normalt opptak og utnyttelse av kalsium og fosfor.

Claricell sine kosttilskudd inneholder også mange andre næringsstoffer som bidrar til et sterkere immunforsvar og mange andre viktige funksjoner i kroppen.

I listen nedenfor finner du næringsstoffene og helseeffektene som EFSA (European Food Safety Authority) har godkjent for ingrediensene i Claricell kosttilskudd.

 

Kilder: informed-sport.com, Biothera, wellmune.com